maanantaina, joulukuuta 27, 2010

Tyhmiä horinoita tyhmästä Helvetistä...

Alkaa meno ja meininki olla sitä luokkaa, että Perkelekin jo jäätyy Helvetissään, pikkupiruista puhumattakaan. Jossain mieleni hämärissä olen yrittänyt uskoa, että joku tolkku tässä talouspoliittisessa touhussa täytyy olla, mutta seuratessani tätä todella mestarillisen kaistapäistä koheltamista, olen päätynyt siihen lopputulokseen, ettei tässä ole päätä eikä häntää.
 
Olemme äänestäneet ja asettaneet vallan kahvoja vääntämään täysin ammattitaidottomia untuvikkoja ja wannabe-poliittisia broilereita, joiden ainoa oikea paikka olisi pyöriä lähimarketin grillissä nahat korpuksi muuttuen.
 
Minkään maan pitkäjänteinen talouspolitiikka ei kestä Nokialaista kännykkäkvartaalitaloutta, jonka mukaan kolmen kuukauden aikana päätetään seuraavien vuosien kurjistamispolitiikasta.
 
Todelliset talousgurut loistavat poissaolollaan ja päivääkään rehellistä työtä tekemätön rosvojoukko huseeraa yhteisen rahasäkin ympärillä kuin Fazerin karkkitehtaalle vapaaksi päästetty hunnilauma, jota koululaisryhmäksikin kutsutaan.
 
Siinä sitä "hyvä jätkä, mutta vähän tyhmä" valtiovarainministerimme käy pokkaamassa suuremmille EU:n jäsenvaltioille ja paiskaa kansan selkänahoista ja työttömyyskorvauksista revityt verotulot kuin paskat kaukana Suomesta sijaitseville pelloille, paikkaamaan EU:n rahoilla törkeästi örveltäneiden valtioiden reikäisiä säästöpossuja tai oikeammin reikäkukkaroita.
 
Kunpa tämä olisi vain tässä, mutta ei.  Ei ole tarvinnut olla kovinkaan kummoinen ruudinkeksijä huomatakseen jo aikoja sitten, että päin männikköä  tässä ollaan ajamassa todellisten valtiomiesten ja talousihmisten aikanaan rakentamaa isänmaata. Missä ihmeen päiväunilandiassa nykyinen poliittinen päiväkerholauma oikein elää? Eikö Suomen lähihistoria ole tuttu? Ainakin se olisi tutustumisen arvoinen aihe kaikille politiikkaan vallanjaolle pyrkiville pyrkyreille. Historiaan tutustuminen kannattaa aina, myös taloushistoriaan tutustuminen.
 
Kansan köyhälistöllä on kurjat olot ja kurjalistoon liittyy päivittäin uusia, pyrstö edellä kurjuuteen pudonneita kansalaisia.
 
Eipä naurata ei, ei sitten yhtikäs niin. Yksityisen ihmisen elämässä tyhmällä poliittisella päätöksellä ja/tai valinnalla on yhden ihmisen elämään järisyttäviä vaikutuksia. Kun koko Eduskuntatalollinen hyytelöpäitä tekee päätöksiä ja valintoja, sillä on koko kansan elämään järisyttäviä vaikutuksia. Helvetin pitkävaikutteisia.
 
Pahasti pelkään, että jossain vaiheessa, eikä siihen mene enää kauaa, maailmalla yhteiskuntarauha on vaarassa. Yhteiskuntarauhan repeäminen ja sen tsunamiseinämien vahinkoa aiheuttavat vaikutukset rantautuvat kyllä Suomenkin rannoille, emme me ilman jää, pahuudesta emme pätkääkään.
 
Köyhyyden ja rikkauden raja on kilometrien levyinen, ajatuksellisesti galaksien välinen matka. Miksi ihmeessä rikkaudella on kasvot ja köyhyydellä ei? Kun halutaan kuvata köyhää, painutaan kamerat keikkuen kuvaamaan leipäjonoa, tai sitten tarkennetaan kuva siihen samaan pultsariin, joka on koristanut köyhyysgalleriaa viimeiset 50 vuotta, edelleenkään pääsemättä puskasta pois.
 
Ja sitten se sama saamarin mantra, jolla edellinen ja nykyinen hallitus läiskii köyhiä kyykyyn: "kyllä tekevälle töitä löytyy". Niinpä, ja tähän mantraan perustaen nyt sitten Lex-Soininvaara tuli voimaan. Sillä kyykytetään alle 25-vuotiaat, jotka pakotetaan hakemaan yhteishaussa koulutukseen, joka ei elämänpituiseksi työksi muuttuneena voisi vähempää kiinnostaa.
 
Tilapäistöitä ei ole, sillä niihin ohjataan kaikki vähänkin suomen kieltä hallitsevat maahanmuuttajat. Kuka tästä hyötyy, ei kukaan, mutta ihmismassoja saadaan liikutettua, kyykytettyä ja alistettua, lopulta hävitettyä. Tilastonikkareille ainakin löytyy töitä kun ylös ja alas sahaavia tilastometkukäyriä siirretään PowerPoint-esityksiin, joita rinta rottingilla sitten esitellään ainoana totuutena kaikelle kansalle. Onhan silläkin työllistävä vaikutus, että maan rakoon kyykytetyt siirtyvät ajallaan mielenterveyspotilaiksi, kansoittavat arvauskeskukset ja käyvät kerjuulla sossussa.
 
Ei kansa todellakaan ole ansainnut näitä nykyisiä poliitikkoja, eivät kyllä muutamia edellisiäkään. Rehelliset, oikeudenmukaiset ja moraaliltaan terveet eivät politiikkaan hakeudu, joten jäljelle jäävät vain tyhmät, ahneet ja narsistiset idiootit, joiden ainoa mahdollisuus päteä on tehdä mahdollisimman paljon päätöksiä, tyhmiä ja harkitsemattomia päätöksiä.
 
Tällä hetkellä poliittista valtaa käyttää täysin hallitsematon, munaton ja vaginaton porukka, jonka ainoa päämäärä on saada muilta EU-mailta taputuksia päälaelle, hinnalla millä hyvänsä.
 
Kukaan nykymenoa seurannut ei voi uskoa siihen, että politiikkaa tehtäisiin rehellisesti, kansan paras huomioiden, vahingoittamatta maailman muita kansoja. Suuri osa suomalaisista tietää tilanteen, odottaa uusia rehellisiä poliitikkoja tekemään päätöksiä, mutta todennäköisesti pettyy ensi vuonna uudelleen.
 
Voi hyvä tavaton sentään, emmekö todellakaan ole perinneet esi-isiltämme ja esi-äideiltämme yhtään hyvää geeniä?
 
 

0 kommenttia: