torstaina, tammikuuta 27, 2011

Maria Veitola, törkyjournalismin kuningatar...

Meninpä lankaan, lensinpä tuimasti turvalleni, pumpsahdinpa pahasti perseelleni! Maria Veitolako Suomen Jerry Springer? Huomattava ero näiden kahden välillä on se, että Jerry Springerin showssa vieraat käyttäytyivät huonosti ja toivat elämänsä likaiset yksityiskohdat sekä kypsymättömyytensä kaiken kansan nähtäville, kun taas Maria Veitolan vieraat osasivat käyttäytyä ja shown emäntä käyttäytyi kuin huonotapainen tirkistelijä.

Vieraana oli Johanna "Tuksu" Tukiainen ja hänen mahdollisesti tuleva miehensä Arto Länsman sekä koira ja vaaleanpunainen pehmoeläin. Ohjatessaan vieraita istumaan Veitola, täysin asiattomasti, ohjeisti paria olemaan sekoilematta. Tässä siis alkua...

Veitolan showta on mainostettu ohjelmana, jossa "toimittaja" kysyy ne kysymykset, jotka kaikki haluaisivat julkkisvierailta kysyä, mutta joita tavallisella pulliaisella ei ole mahdollisuus kysyä. Enpä usko. Tuskinpa tavallinen pulliainen haluaa silmät pahanilkisyydestä kiiluen kysyä julkkikselta, " Te ootte julkisesti kehuneet teidän seksielämää, niin minkälaista seksii teillä on?" Eipä ihme, että vieraat kiemurtelivat epämukavissa tuoleissaan ja yrittivät saada aikaan edes kohtuullisen järkevältä kuulostavaa vastausta toimittajan täysin asiattomaan kysymykseen. Parempaa/pahempaa oli tulossa.

Kuuluuko toimittajan kysyä: "Mä just katoin, et onks sulla pikkuhousuja, voi hyvä luoja. Onks sulla?" Jos tämä ei ole kaatopaikkajournalismia, niin mikä sitten on? Miksi Veitola oli niin kiinnostunut Tukiaisen vesirajanäkymästä? Voidaanko pallo heittää takaisin Veitolalle ja kysyä "oletko löytänyt komerossasi piileskelevän bi:n tai lesbon, kun tiirailet niin innokkaasti toisen genitaaleja?"

Tuotantoyhtiö ja Veitola halusivat varmistaa, että ohjelmaa varmasti katsotaan jokaisessa Suomen olohuoneessa, ja sitä varten vieraiksi oli kutsuttu henkilöitä, jotka ovat herättäneet mielenkiintoa ja osittain paheksuntaakin elämäntyylillään. Herää kysymys onko vieraiden julkinen häpäiseminen enää journalismia vai pelkästään oman egon kohotusta. Ohjelmasta paistoi punaisena lankana Veitolan minäminäminä-kusinousipäähän- ja minähänteilaankaikkijailkeilenkaikille-mentaliteetti, jonka ainoana tarkoituksena oli ylläpitää "toimittajan" fiksuutta ja "rohkeutta"  sekä nolata ja nöyryyttää jokainen vieras vuorollaan.

Onko tulevien ohjelmien nouseva trendi se, että vieraat saavat luvan varustautua verotettavien tulojensa julkistamiseen sekä epäilevään kysymykseen, onko tulevalla miehellä mahdollisuutta tuloillaan elättää tulevaa vaimoaan? Mitä muuta tämä on kuin häijyyttä, ilkeyttä, nöyryyttämistä, irtopisteiden keräämistä ja oman ns. fiksuuden korostamista?

En tiedä, kärsiikö Tukiainen jonkinlaisesta henkisestä sairaudesta, kenties yksinkertaisuudesta, mutta mistä tahansa onkaan kyse, hän tai pitäisikö sanoa, ettei edes hän ole ansainnut moista raa'an häijyilyn läpitunkemaa ja nöyryyttävää osoittelua. Sama koskee hänen mahdollisesti tulevaa miestään.

Sivistyneisyys mitataan myös sillä, miten ihminen kohtelee erilaisia ihmisiä, tässä ohjelmassa sivistys oli yhtä kaukana kuin Helvetti Paratiisista.

Jussi Parviaisen haastattelussa Veitola putosi kuin eno veneestä. Eikä tämä "toimittajan"rääpäle edes tajunnut, miten Parviainen pesi hänet 6-0, Parviaisen hyväksi. Parviainen joutui miettimään useaan kertaan vastaustaan, jotta hän ei olisi vastannut sitä, mitä hän ajatteli. Veitolan useampaan kertaan toistama sana "hullu" oli sekin törkyjournalismia alimmillaan.

Alla linkki ohjelmaan, mikäli haluatte tuntea myötähäpeää, tirkistellä ja olla pahanilkisiä tai todeta, että Veitolalla ei todellakaan ole häpyä:

http://www.nelonen.fi/ohjelmat/maria/etusivu/video/maria-tukiainen-ja-l%C3%A4nsman-ensimm%C3%A4isess%C3%A4-yhteishaastattelussaan-mariassa?page=1

Veitola varmisti nyt tulevaisuutensa Suomen tunnetuimman ja kaatopaikkajournalismiin erikoistuneen viikkolehden törkytoimittajana, vakavasti otettavaksi asiatoimittajaksi hänellä ei ole lahjoja.

Pyydän kaikilta ohjelman vierailta anteeksi toimittajan käytöstä, sillä Veitolalla itsellään ei ole älyä siihen.

4 kommenttia:

Zombi kirjoitti...

Katsoin ohjelman, ja kiemurtelin myötähäpeästä. Onneksi vieraat olivat asiallisia, ja Tukiainen letkauttikin ihan oikein, että ei hänen tarvitse tulla Mariaan kertomaan kuulumisiaan, muutakin ohjelmaa on tyrkyllä. Hyvä Tuksu! Parviainen oli ihan pro!

Horinoita Helvetistä kirjoitti...

Kieltämättä, kiemurtelin itsekin tuolissani ja kiukuttelin Veitolan, miksi sitä nyt enää sanoisi, ammattitaidottomuutta.

Kirjoitan harvoin tekstejä, nimeltä mainiten, ihmisistä, mutta nyt kertakaikiin oli pakko.

Hykertelin myös samasta kuin sinä, Tuksu pääsi markkinoimaan ohjelmaansa TV5:lla, miksi siis vaivautua Maria-ohjelmaan.

Olen kuullut monia kommentteja tästä ohjelmasta ja pääosin jokainen kiemurteli myös myötähäpeästä ja oli suorastaan kiusaantunut vierailijoiden kohtelusta. Toivon tosiaan, ettei Maria-formaatin tyylinen ohjelma rantaudu Suomeen, jos näin käy, TV lentää ikkunasta ulos.

Dicerus kirjoitti...

Et ole ainoa joka on kommentoinut asiaa tuohon tyyliin. Mä olen puhunut tästä höperöiden/kännisten julkkisten alentamisesta ennenkin ja protestoinut sitä vastaan. Oon aika yllättynyt että sitä vastustaa joku muukin. Yleensä on tuntunut että kansa vaan yllyttää sellaista haastatteluotetta ja nautiskelee toisten häpäisystä.

Mielenkiintoisinta mun mielestä oli Jani Toivolan hyvä ote. Ei mitään poliitikon tyhjiä puheita vaan asiaa vaikkei ilmeisesti ollut ihan kaikkea loppuun asti miettinytkään (ne talousjutut). Missi-Essi taas mokasi haastattelunsa täysin kieltäytymällä vastaamasta täysin asialliseen kysymykseen. "Ajaako kokoomus köyhien ja nuorten asemaa?" "En lähde vastaamaan." mikä tarkoittaa suomeksi, että: "mä haluan vaan korkeapalkkaisen työn, en mä näistä jutuista mitään ymmärrä."

Tuire K. kirjoitti...

Sanoitpa napakasti tuon mikä itsellä on pyörinyt mielessä katsellessani Maria-showta. En tykkää ja sillä siisti.