torstaina, syyskuuta 16, 2010

Suomalainen oksennustauti...

Hohhoijaa, missä vaiheessa päättäjät päättävät vihdoinkin käyttää päitään ja näkevät yksityiskohtien viidakolta kokonaisuuksia? Kun kansa voi pahoin, ei mietitä sitä, miksi kansa voi pahoin. Ehei, on helpompi miettiä yhtä kansan osaa kuin sitä, mitkä syyt ovat johtaneet siihen, että jokin kansan osa oksentaa ja ripuloi pahaa oloaan ympäristöön.

Kokonaisuus on aina yksityiskohtiensa summa, aivan sama millaisiin paketteihin kokonaisuus kääritään, samat asiat nousevat aina esiin. Mutta, kuten sanottua, on helpompaa häärätä ja puuhastella yksityiskohtien parissa kuin nähdä kokonaisuus. Ovathan yhteiskunnan kehitys ja ratkaisut muistuttaneet jo useamman vuoden hölmöläisten peiton pidennystä.

Nyt puuhastellaan ongelmanuorten ja sellaisiksi tipahtavien tulevaisuuden toivojen ongelmien tunnistamiseksi ja niihin ajoissa tarttumiseksi. Nam, miten makialta tuo seuraava lause kuullostaakaan. "Kahden viranomaisen huoli nuoresta johtaisi hälytykseen", otsikoi valtakunnan valtalehti juttuaan lauantain lehdessä. Mitä hemmettiä, viranomaisorganisaatiotko iso veli-järjestelmällään ratkaisevat nuorten oksennustaudin? Ei hemmetti, jotain on mätää Suomenmaassa.

Tämä kimalteleva ja kaikki ns. "ongelmanuoret" pelastava malli on tietysti raahattu ulkomailta, siellähän nämä asiat tiedetään aina paremmin, varsinkin suomalaisten oksentelevien nuorten asiat. Hallituksen lasten, nuorten ja perheiden politiikkaohjelmassa on selvityspörinä meneillään ja ohjelman tulos tähtää suomalaisten perheiden pahoinvoinnin vähentämiseen.

Taasko Gunnar Vierasmaalainen häärää suomalaisessa kansanpellossa? Eikö Suomessa tiedetä itse mitään, kun kaikki ideat tuotetaan ulkomailta? Johan tässä vauhdissa Suomen vaihtotase heittää sellaiset häränpyllyt, että voidaan samassa konkurssissa muuttaa Suomi vaikka "tänne vain potaskalasti, Suomessa niellään kaikki" nimiseksi valtioksi. Kansassahan se vika on, kun nuoret oksentelevat pitkin maita ja mantuja.

Kaikki kunnia Hollantilaisten kehittämälle mallille, joka saattaa osua ongelmien ytimeen Hollannissa. Miksi hemmetissä se pitää tuottaa Suomeen? Meillä on melkeinpä maailman koulutetuin kansa ja kuitenkaan, kaikesta huippukoulutuksesta huolimatta, meiltä ei löydy aivoja ratkaisemaan omia ongelmia. Tulevat taas Hölmöläistarinat elävästi mieleen.

Missä mättää, miksi kansaa käsitellään vain erilaisina ryhminä, tajuamatta sitä, että jokainen ryhmä kuuluu isompaan kokonaisuuteen? Kun lapset ja nuoret voivat pahoin, on todennäköistä, että heidän vanhempansa voivat pahoin. Kun vanhemmat voivat pahoin, on todennäköistä, että työntekijöitä palkkaavat yritykset voivat pahoin. Ja kun yritykset voivat pahoin, voi koko Suomen valtio pahoin.

Miksi aina tyydytään kiillotttamaan vain tikapuiden muutamaa ylintä askelmaa? Mitä hyötyä on siitä, että ylimmät askelmat kiiltävät ja kimaltelevat kuin jenkkien hiphop-artistit musiikkivideoissa, kun samaan aikaan alimmat askelmat ovat joko lahoamassa tai puuttuvat kokonaan? Kenelle nämä blinbling-tikkaat on tarkoitettu, ei ainakaan tavalliselle suomalaiselle työmuurahaiselle, joka hädin tuskin ylettyy edes alimmalle askelmalle isojen herrojen itseään varten rakentamissa  tikapuissa. Tavallinen kansa on nyljetty ja nahat on kaltattu niin moneen kertaan, että kohta on selkänahoista huutava pula valtakunnassa. Tarttis varmasti tehrä jotain...

Suurimmalla osalla lapsista ja nuorista ovat asiat hyvin, kun heidän vanhemmillaan ovat asiat hyvin. Vanhemmilla ovat asiat hyvin kun yritykset, jotka heitä palkkaavat, voivat hyvin. Yritykset voivat hyvin, kun hallitus tekee järkeviä päätöksiä yritystoiminnan toimintaedellytysten parantamisesta. Suomen valtio voi hyvin, kun se huomioi päätöksissään ja ulkomaisissa huippukokouksissa tekemänsä napinpainallukset oman maan kansalaisia huomioiviksi, eikä siis tuhoa kansalaistensa terveyttä "hyvä jätkä, mutta vähän tyhmä"-päätöksillä maailmanparannuskokouksissa ympäri Tellusta.

Mikä hallitus uskaltaa olla "paska jätkä, mutta jämäkkä" ja päättää vihdoinkin, että muutamaan vuoteen ei törsätä veromarkkoja ulkomaille, tuetaan kotimaista työllisyyttä aidosti ja lempataan kilpaillutuslistoilta kaikki ne urakoitsijat, jotka käyttävät vierasmaalaista työvoimaa. Tässä vain muutama esimerkki.

Pahaa pelkään, että eri ministeriöissä ja virastoissa virkaansa ammattitaidottomat puuhastelijat tarttuvat Hollannin malliin innolla, sehän turvaa ministeriön työpaikat ja luo lisää turhaketyöpaikkoja, tässä viranomaisten luvatussa maassa. 

Suomalainen pahoinvointi alkaa ja päättyy pieniin päätöksiin suuressa kokonaisuudessa...

0 kommenttia: