torstaina, marraskuuta 25, 2010

Valelääkärit takaisin arvauskeskuksiin...

On se nyt yhtä perkelettä, että asiakkaita kunnioittava, ystävällinen ja pillerireseptejä ansiokkaasti kirjaileva valeläälärinplanttu joutui tuomiolle. Ok, onhan se niin hemmetin väärin, että ihmisten hengillä pelleillään, mutta tietääkseni tämä tuomittu tapaus ei saanut ketään hengiltä, päin vastoin. Potilaat olivat jopa erittäin tyytyväisiä tohtorimme toimintaan. Kerrankin löytyi ystävällinen tohtori, joka kuunteli asiakastaan.

Tästäpä tuli mieleen, että ammattitaito on suhteellinen käsite, jos ammattilainen unohtaa käyttää tärkeimpiä instrumenttejaan ja lääkärien kohdalla ne ovat hyvä kuulo ja kuuntelemisen taito.

Kuulopuheiden mukaan eläinlääketieteen opiskelijat joutuvat jossain vaiheessa psykologisiin testeihin, mutta arvatkaapas vain käyvätkö ihmislääkäreiksi opiskelevat psykologisissa testeissä. Eivät todellakaan ja siksi kaiken valtakunnan narsistit, yli-ihmiset ja ammattitaidottomat paskat tohtoroivat tyhmää kansaa Pharmaca Fennican avustuksella siihen malliin, että puolet kansasta vaeltaa pilleihumalassa ja toista puolta eivät lääkärit ole vielä saaneet kiinni.

On tähän kiukutteluun oikea syykin ja se onkin vallan perhanan hyvä syy.

Palatkaamme äärimmäisen pahan lähteille, joissa nuo jumalten kaltaiset olennot valkoisissa takeissaan määräävät siitä kuka saa elää, kuka menettää henkensä ja kuka vain vaeltaa täydessä pillerihuppelissa pitkin kaupunkien kylmiä katuja.

Tapasin taas pitkästä aikaa tutun ihmisen, jolla oli kerrassaan merkillinen tarina kerrottavanaan. Ja se tarinahan kertoo arvatenkin kaikkien tuntemasta arvauskeskuksesta, jossa oikea diagnoosi on vahinko ja väärä taas lääketehtaiden korruptoimien valkotakkien tylsistynyt havainto.

Ja ei kun asiaan. Miehen vasemmassa jalassa oli paha vääntymä, jonka lääkäri totesi ja kertoi laittavansa lähetteen korjausleikkausta varten. Tähän asti kaikki meni jopa asiakkaan kannalta niin kuin sen pitikin, mutta sitten asia muuttuukin mystiseksi. Tämän jälkeen jenkkien salaliittoteoria alue 66:sta vaikuttaa hyvin todenmukaiselta, jos kerran suomalainen arvauskeskuslääkärikin kykenee kirjoittamaan lähetteeseen jotain täysin kaistapäistä tekstiä.

Mies sai aikanaan kirjeen, jossa pyydettiin ottamaan yhteyttä leikkaavaan sairaalaan. Ja kas, meinasi mies nielaista kännykän kitusiinsa ja hän alkoi täristä vallan holtittomasti. Kylmän asiallinen nainen ilmoitti, että leikkausaika oli varattu ja asiakas on tervetullut oikean käden leikkaukseen. Mies selittämään, että ei hemmetissä kädessä mitään vikaa ole, vasen jalka on leikkauksen kohde. Kylmä ääni totesi, että leikkausaika on varattu oikean käden leikkaukseen ja jos kyseessä on jalka, siitä pitää saada lääkärin lähete. Aika on varattu käsileikkaukseen, ei jalkaleikkaukseen. Tähän oli miehen tyytyminen.

Eivätkö lääkärinplantut opiskele ainakin jossain vaiheessa ihmisen anatomiaa? Vai onko jossain instanssissa yht'äkkiä päätetty, että tästä päivästä lähtien käsiä kutsutaan jaloiksi ja toisin päin, vasen onkin tästä lähtien oikea ja potilas taas kerran väärässä?

Kunpa tämä olisikin ainutkertainen tapaus, mutta kun ei. Ja eikös joltain silmäätekevältäkin leikattu turhaan toinen munuainen pois? Ties vaikka se olisi Suomessa toimivien, elinkauppaa käyvien rikollisten tilaus ja kadonnut munuainen pönöttää nyt jonkun raharikkaan sisuksissa. Kaikkihan on nykyisin mahdollista, mahdotonkin.

Ei helvetti, siinä vaiheessa kun tulee kutsu lääkäriin tai edes jonkinlainen vaiva, jonka vuoksi pitäisi käydä lääkärissä, täytynee käydä kirjoittamassa testamentti valmiiksi, hoitaa kaikki asiat kuntoon, hyvästellä ystävät ja sukulaiset ja vielä lopuksi huolehtia ja suunnitella  omien hautajaistensa menot toiveiden mukaisiksi.

Voi perhanan perhana, on suorastaan hengenvaarallista mennä "ammatti-ihmisten" puheille. Montako turhaa raatoa maatuu tälläkin hetkellä hautausmailla, ammattitaitoisten tohtorien puoskarointien jäljiltä?

Käsittääkseni jossain on vielä olemassa kunnollisia, hyviä ja ammattitaitoisia lääkäreitä, kun vain tietäisi missä.

Edellä kerrottuun tarinaan perustuen vaadin valelääkärit takaisin arvauskeskuksiin, sillä heidän hoidossaan vanhuskin nuortuu ja miten paljon raajoja saadaankaan pelastettua vääriltä leikkauksilta.

Niin, se vasen jalka ja oikea käsi-tapaus on vielä pahasti kesken. Toivottavasti mies ei ole muuttunut torsoksi sinä aikana kun seuraavan kerran tapaamme.

Että sellaista täällä hyvinvointi-Suomessa tällä kertaa...

1 kommenttia:

N kirjoitti...

Tämä kirjoitus oli kyllä erittäin osuva. Vielä, kun tätä lukemaan heräisi & ajattelemaan havahtuisi joku sellainen henkilö, jolla varsinkin olisi siihen syytä!