tiistaina, marraskuuta 09, 2010

Lapamadosta on moneksi, aurinkopaneeliksi ja kaulahuiviksi...

Uutisointipäivityksen tuottamaa kauhukrapulaa ja älyähkyä potiessani, päästin aivoni hetkeksi vapaalle.

Tänä jumalattomana aikakautena, jona kaikkien tulee pyrkiä Cosmopolitan-kauneuteen ja Sportti-lehtien kurkusta alas tunkemaan terveyteen, voisimme ottaa oppia eilisestä. Ei eilinen ole vielä niin mahdottoman kaukana, etteikö sieltä voisi napata muutaman toimivan idean ja jalostaa ne tätä päivää palveleviksi ekologisiksi multituotteiksi.

Puhutaanpa itse asiasta, siis lapamadosta. Menneinä vuosikymmeninä, kun rikkaita ja kuuluisia oli vähemmän ja jolloin rikkaus ja kuuluisuus oli kestävämpää, saattoi törmätä kerrassaan tyrmäävään, luonnonmukaiseen, biologiseen ja ekologiseen laihdutusmenetelmään, jonka voisi ottaa taas uudelleen käyttöön.

Julkisuuteen tämä oudonkammottava menetelmä tuli oopperadiiva Maria Callaksen lanseeraamana. Tämä diiva isolla D:llä tuli maailmalla tunnetuksi, ei ainoastaan uskomattoman upean lauluäänensä ansiosta, vaan heilasteluistaan aikansa rikkaimpiin kuuluvan Aristoteles Onassiksen kanssa. Samainen laivanvarustaja meni naimisiin presidentin lesken, Jacqueline Bouvier Kennedyn kanssa. Naimisiin meno ei tuolloinkaan ollut este heilastelulle entisen heilan kanssa, kun rikas ja kuuluisa silloinen frouva pelkällä imagollaan nostatti ryysyistä rikkauteen ruosteisilla öljytankkereillaan nousseen kooltaan mitättömän, mutta egoltaan ylittämättömän kreikkalaisen maailmanmaineeseen.

No, Diiva oli pullukka muodoltaan ja huolimatta jumalaisesta äänestään, ulkomuotoaan ruodittiin peräti pisteliäästi ja loukkaavasti maailman lehdistössä ja ilmeisesti myös lähipiirissä. Onassis rakastui pullukkaan, mutta heilasteli samanaikaisesti myös laihuliinien kanssa. Tästä kimpaantuneena Diiva otti käyttöönsä jo ammoisina aikoina tehokkaan tepsiväksi osoittautuneen, sisua ja herra ties mitä vaatineen dieettinsä, joka toden totta laihdutti Diivan mallimittoihin.

Diiva otti ja nielaisi lapamadonpätkän kitusistaan alas, muutti ruokavalionsa shamppanja- ja kaviaari-painotteiseksi ja laihtui, laihtui mallin mittoihin ja kaunistui. Lapamato lillui kaviaaripallomeressä täydessä huppelissa ja siinä sivussa veteli Diivan ruokatorvesta alas luiskahtaneen kaiken ylimääräisen sapuskan koko suolistonsa pituudelta, kasvaen ja pullistuen hyvässä hoidossa, täysin alkoholisoituneena, mutta hyvin säilyneenä kauniin valkoisena, tulevana multiekomateriaalina.

Aikanaan sitten pitkäksi ja leveäksi kasvanut, täysin alkoholisoitunut, kaviaaripallomeressä leikkimään kyllästynyt lapamadonrääpäle houkuteltiin suklaapatukalla suun kautta ulos Diivan mahalaukusta. Kaksin käsin sitä vedeltiin ja hanttiin pisti kovasti tämä ympäripäissään örveltävä lapamato-juntti.

Otettiinhan iilimadotkin sairaaloihin takaisin, kun huomattiin niiden haavoja parantava vaikutus. Siispä vaadimme lapamadot takaisin ja siinä samalla maailma pelastuu.

Lyhykäisyydessään luonnonmukainen lapamatodieetti jälkihyötykäyttöineen on seuraavanlainen:

Vaihe 1:
Laihdutuskäyttö

Kaikille pullukoille painonpudotuksen avuksi ikioma lapamato Maria Callaksen dieettin mukaisesti

Vaihe 2:
Lapamato loukutetaan suklaapatukalla tai viinalla ulkoilmoihin, pistetään pyykkipojalla roikkumaan ilmavaan paikkaan ja siirrytään seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 3:
Hyvin kuivatettu lapamadonnahka käsitellään luonnonmukaisilla aineilla pehmeäksi ja kestäväksi. Kuivatuksessa ja pehmityksessä vaurioituneita nahkoja voidaan käyttää vaikkapa:

- pitkinä sukkina
- yläosastaan yhteen liitetyistä lapamadonnahoista saadaan muodikkaita sukkahousuja
- lapamadonnahkapalalaukuista tuotetaan kolmansien maiden nyrkkipajoissa kalliita trendikasseja
- ultrapehmeiksi käsitellyt ja trendiväreillä värjätyt lapamadonnahkakaulahuivit saavat teinit suorastaan villeiksi
- suurinta hottia taas tulevat olemaan lapamatonahkatakit
- oikein käsitellyillä lapamadonnahoilla voidaan verhoilla kokonaisia sohvakalustoja
- lapamatonahkavarjostimet taas antavat pehmeän kelmeää valoaan mökeistä linnoihin

Ideoita voi kehitellä määrättömästi, vain taivas on rajana eikä sekään riitä. Nahkoja sopivasti höyrystämällä luodaan lapamadonnahkapilviä, joihin harppukansa voi istahtaa mukavasti heläyttelemään harppujaan.

Vaihe 4:
Vain parhaat lapamadonnahat käyvät tähän tarkoitukseen.

Taas kerran nahankäsittelyvaihe on tärkein ja mitä suurinta varovaisuutta noudattaen, nahat käsitellään erilaisilla kemikaaleilla, joilla nahkoihin saadaan pinnoitettua valoa heijastavia pintoja. Jossain käsittelyn vaiheessa nahkoihin upotetaan mikropiirejä ja muuta tarvittavaa rekvisiittaa, jotta valmis lopputuote on ultrakestävä ja -kevyt aurinkopaneeli.

Yhteenommelluista nahoista saadaan neliömetreittäin aurinkopaneelipeitettä, jolla on helppo vuorata kattoja ja jopa ulkoseiniä. Kasvimailla sama aurinkopaneelikangas toimii kasvien suojana ja kerää samalla aurinkoenergiaa talteen.

Suomi voisi toimia edelläkävijänä tämän keksinnön kehittämisessä.

Lapamadosta Suomen uusi Nokia!

Suomi nousuun lapamadolla!

Ja nyt ei muuta kun Keksintösäätiö myöntämään apurahoja idean kehittelijöille, autotalliverstaat täyteen lapamadonnahkoja tuotekehittelykokeiluja varten ja Suomen valtio anomaan rahaa EU:lta idean jatkojalostamiseen.

Lapamadosta on todella moneksi.

3 kommenttia:

Tuitsuli kirjoitti...

:D Voi hyvät hyssykät!! Mistä sulla tuota mielikuvitusta riittää?? Lapamadosta on todella moneksi. Eipä olis ihan heti uskonut, mut sinä senkin keksit! Itte en kyllä nielaisisi silti. Mieluummin kannan lapamatokäsilaukkua...

Horinoita Helvetistä kirjoitti...

Voi Tuitsuli, onpa mukava nähdä sinut pyörähtämässä blogissani. Olen itse ollut sellaisessa elämän pyörityksessä, että päässä pyörivät vain lapamadot ja kaikenlainen turhake.

Hullunkurinen ajattelumaailma taitaa olla yksi tapa selvitä elämästä hengissä, edes hetken. Mutta kyllä se tästä ja jos hullunkuriset ajatukseni saavat ihmiset nauramaan tai edes iloiseksi, kirjoitusten tarkoitus on täyttynyt. Enemmän iloa elämään-motto taitaa olla melkoisen käyttökelpoinen motto...

Hermiitti kirjoitti...

Kiva että on iloista meininkiä! :)