perjantaina, maaliskuuta 04, 2011

Liian tyhmä rikolliseksi vai sopivan viisas vankilaan...?

Että ottaa pattiin ja korvista käryää kitkerä savu. Minulle on valehdeltu ja minua on huijattu raskaimman päälle. Koulujen opot saavat marssia uudelleenkoulutukseen, sillä heidän tietojensa perusteella valmistuu suoraan köyhäksi. TE-toimistojen virkailijatkin puhuvat puppua tai sitten ovat lintsanneet koulutuksessaan ne tunnit, joilla kerrottiin hyväpalkkaisista työpaikoista.

Miten on mahdollista, että suurelle osalle Suomen kansasta on syötetty potaskaa kaikki nämä vuodet, vaikka hyväpalkkaisia töitä olisi ollut koko ajan tarjolla, ei nyt pilvin pimein, mutta riittävästi. Perhanan poliitikonrääpäleet, virkamiehenplantut ja ammatinvalinnanohjauksen ääliöt. Meiltä on pimitetty tietoa, meitä on sumutettu ja ennen kaikkea meiltä on viety kohtuupalkkaiset työpaikat ulkomaaneläville.

Ennen työpaikat ulkoistettiin Kiinaan ja muihin nälkää näkeviin maihin, nyt niitä ulkomaaneläviä on roudattu Suomeen viemään rahapaikat nälkäisten suomalaisten edestä. Ja niitä perkeletton vääräkielisiä on vielä porkkanoilla houkuteltu Suomeen. Saamarin saamari.

Tämähän on aivan pöyristyttävää! Mikä ihmeen salaliittoteoria on vallalla, kun oman maan kansalaisille ei kerrota mahdollisuudesta korottaa elintasoaan? Kaikki työmahdollisuudet on varattu ulkomaaneläville, joiden takia Suomessa on kohta ainakin neljä tai viisi äidinkieltä, ja suomen kieli on kohta vähemmistön kieli.

Jaa, että mistäkö meuhkaan, no en sen vähemmästä kuin siitä, että meidät kasvatetaan Herran nuhteessa ja siinä, että rehellisyys maan perii. Näkisi vain, sillä kyllä nyt on niin, että oman maan kansalaiset on kasvatettu liian tyhmiksi pärjäämään edes rikollisina ja siksi kansa pakertaa niskat limassa määräaikaisissa töissä, työllistämistöissä, palkkatukitöissä ja vaihtelevalla menestyksellä marssivat työelämävalmennuspaikoista ja työvoimapoliittisista koulutuksista toiseen, ja kolmanteen ja neljänteen...

Nyt saavat vikinät loppua ja rähinät alkaa. Koko kansa uudelleenkoulutukseen, perustettakoon konna-akatemioita, joissa nuhteeton ja rehellinen Suomen kansa koulutetaan ajattelemaan tuottavasti, innovatiivisesti ja tuloshakuisesti. Koko kansa vain ulkomaille työharjoitteluun, kieltä ja konnuuksia oppimaan. Takaisin ei ole tulemista, jollei ole läpäissyt jonkin ulkomaisen konnakurssin loppukoetta, jäänyt kiinni ainakin pari kertaa ja viettänyt muutaman kuukauden paikallisessa täysihoidossa, josta pitää löytyä todistus tai ainakin vakuuttava diplomi, matkamuistoiksi kelpaavat vain hilut kintuissa.

Nyt vasta, kaikkien näiden vuosien jälkeen, syväkurkku astuu esiin ja lällättää koko salaliittoteorian julki. Juuri nyt, kun kaikki hyväpalkkaiset paikat on täytetty, ulkomaanelävillä.

Alla olevasta linkistä avautuu koko kauheus:

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/18845-vankila-on-kuin-viiden-tahden-hotelli

Ajatelkaa nyt, työpaikka on taattu, palkka on parhaimmillaan yli kaksi tonnia kuukaudessa, ilmainen asunto, ateriapalvelu ja lomat pyörivät. Tämä jos mikä on kusetusta parhaimmillaan, ulkomaanelävien suosimista, poliitikkojen kansainvälistä suhdetoimintaa ja hyvä veli-verkostoa. "Ottakaa te meidän amatöörikonnat, niin me sitten koulutamme niitä täällä lisää teille lähetettäväksi".

Viiden tähden hotelli-vankilat täytettäkööt oman maan kansalaisilla, ulkomaanelävät karjavaunuissa rajalle ja ulos maasta. Perhana, johan on oikeus ja kohtuus, että oikeus määrää kotimaiset konnat Suomalaisiin lyxys-vankila-hotelleihin ja potkaisee ulkomaanelävät vankileirien saaristoihin meditoimaan vuosiksi kaukana sivistyksestä ja varsinkin suomalaisista ja Suomesta.

Ehdotin jo joskus aikaisemmin sitä mahdollisuutta, että poliitikot neuvottelisivat eri maiden vankeinhoitoviranomaisten kesken sellaisen sopimuksen, että jokainen ulkomaanelävä-rikollinen lähetetään oman maansa vankilaan mätänemään mahdollisimman alkeellisiin oloihin. Suomen viranomaiset maksaisivat tietyn, mahdollisimman edullisen mutta tarpeeksi houkuttelevan summan vastaanottavan maan vankeinhoidon viranomaisille, mutta vasta sen jälkeen kun rikolliselle Suomessa määrätty rangaistus olisi täysimääräisenä lusittu loppuun.

Se olisi huomattavasti edullisempi vaihtoehto ratkaista ongelma ja samalla taattaisiin suomalaisille mahdollisuus päästä tienaamaan lyxys-vankiloissa kunnon palkkaa ainakin vähäksi aikaa. Se kun olisi paljon mukavampaa kuin kärvistellä köyhäinrovoilla kuukaudesta toiseen, kiikuttaa koko elämänsä sosiaalivirkailijan tutkittavaksi, täytellä Kelan työttömyyspäivärahalappusia ja hyppelehtiä kuin kesykani työllistämistoimenpiteestä toiseen.

Ei vallan hullu idea, toteuttamiskelpoinen, kulutuskysyntää nostava ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Sitä paitsi se kohottaisi kummasti kansainvälistä opiskelijavaihtoa ja toisi uusia tuulahduksia suomalaiseen työelämään...

6 kommenttia:

Kansalainen kirjoitti...

Hmm enpä ollut kuullut, että vankilassa ihan palkkaakin saa. Paremminhan tuolla tienaa, kuin esimerkiksi siivoojana tai kaupan kassana. Voitaisiin varmaan ehdottaa nuorille, että menevät viettämään pari välivuotta vankilaan ja kerämään siinä sivussa rahaa.

Dicerus kirjoitti...

Järkyttävää. Erityisesti mua huvitti tämä: "Kaikkia vankeja työnteko ei kiinnosta, mutta jos työhaluja on, niin rahaa tulee."
Lyödäänkö vetoa, että suurin osa noista laiskana perseellään istuvista, jotka ei edes joutoaikanaa tajua tehdä helppoa rahaa, on suomalaisia. :)Sitten ne pääsee ulos ilman rahaa ja raahautuu jonnekin luukulle kinumaan seuraavaa pulloa/piikkiä varten rahaa.
Kukakohan idiootti tuon palkkauksen tason on määritellyt?

Horinoita Helvetistä kirjoitti...

Itse tyhmänä ja kokemattomana olen aina kuvitellut, että vankiloissa saa vain minimaalista "päivärahaa", samaa luokkaa kuin varusmiespalvelussa. No, väärinpä olen kuvitellut ja tuollaiset kuukausiansiot saivat suorastaan lieskat roihuamaan päässäni.

Jäin miettimään sitäkin, että jos nyt kerran vankilassa pääsee kunnon palkoille, eikö olisi oikeus ja kohtuus, että palkoilla lyhennetään vangille määrättyjä vahingonkorvauksia yms. tuomittuja sakkoja, korvauksia jne.

Artikkelin perusteella ainakin minulle jäi se mielikuva, että kun ovet joskus avautuvat ja vapaus koittaa, rahat taskussa pullisteleva työläinen kävelee suoraan kulutusjuhlaan. Siihen samaan, johon vapaudessa kärvistelevillä ei ole varaa.

Välivuosi nuorille, hmm, yllättävä mutta kehityskelpoinen idea. Vankilolissahan tietääkseni on ollut aina mahdollisuus kouluttautua, joten ainakin koulupudokkaiden kohdalla vankila-vaihtoehto voisi olla jopa suuntaa antava.

Samaa pahaa mietiskelin itsekin, kyllä ne makoilevat ja vankilan punttisalissa pullistelevat jässikät tosiaan taitavat olla ihan kotimaista valmistetta. Liivihemmothan eivät "rehellistä" työtä tee. Outo ilmaisu tässä yhteydessä, mutta palkkatyötä tarkoitan.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin, tieto siitä, että vankiloissa todella on hyvät mahdollisuudet päästä hyville palkoille oli suorastaan tajunnan räjäyttävää.

Ei voi olla oikein, kuten Kansalainen jo totesikin, että vankilassa tienaa huomattavasti paremmin kuin siivooja tai kaupan kassalla työskentelevä osapäiväinen pätkätyöläinen.

Uskomaton juttu kaiken kaikkiaan ja pahaa pelkään, että tällaista tapahtuu enemmänkin, pimennossa kunnes joku syväkurkku taas laulaa julki tietonsa...

Pöllö kirjoitti...

Joinain päivinä sitä miettii kuinka onnellinen olisikaan yhteiskunnan ulkopuolella. Ilman tietoa.
Tähtäimessä mahdollisimman omavarainen piilopirtti.
Mitkäköhän ovat fiilikset vangilla kunnon tilien jälkeen palata vapauteen. Sitä työtä tai ainakaan sitä palkkaa ei enää löydykään. Kierre valmis.

Zombi kirjoitti...

Olen täynnä pyhää raivoa ja kiukkua. Kyllä mullekin olisi kelvannut räätälöity koulutus ja työ ihan varmaan. En osaa kauniimmin sanoa kuin, että missä muussa maailmankolkassa on tällainen prkl salaliitto oman maan kansalaisia kohtaan?

Pitsit sekaisin kirjoitti...

Itse olin tosiaan poksahtaa puhki, kun törmäsin uutiseen. Enkä itse asiassa ole vieläkään siitä toipunut.

Sitä vain ihmettelen, että näitä omituisia löperöratkaisuja tuntuu lentelevän silmille päivittäin eivätkä isot mediat ilmeisesti enää tunne kiinnostusta näin "pieniin" uutisiin. Eivät nimittäin ole asiasta hiiskuneetkaan sivuillaan...!!!!!!

Onko ajateltava niin, että jopa medioissa koetaan mediaähkyä, mene ja tiedä.