sunnuntaina, maaliskuuta 06, 2011

Kaatopaikkapyöryköitä muovikuorutuksella...

Nyt sitten laukesi taas yksi petosansa lisää. Meille on vuositolkulla syötetty erilaista, kemianteollisuuden tuottamaa funktionaalisen terveysvaikutteista ruokaa, jossa oikeaa raaka-ainetta on vain nimeksi, jos sitäkään. Miten ihmeessä tähän on päädytty? Kansalle syötetään jätettä viimeisen päälle suunnitelluissa pakkauksissa, joissa pakkauksen pahvikuori on ainoa syötäväksi kelpaava osa.

Tyhmää kansaa on läimitty tuoteselosteilla päin lättyä. Koreissa pakkauksissa meille on myyty eineksiä, joilla ei ruokkisi edes pahimman vihamiehensä lemmikkirottia.

Onko mikään ihme, että kansa pullistuu, rapistuu ja nahistuu. Syötyään vuositolkulla kiireisen työssäkäyvän ihmisen kotityötä helpottavia muoviaterioita, kansan terveinkin osanen syöpyy sisältä päin puhki. Vaellus arvauskeskukseen tuottaa tulokseksi kehotuksen ruokavalioremonttiin sekä kilon reseptejä, jotka yhteisvaikutukseltaan ovat yhteen sopimattomia ja hitaasti mutta varmasti tappavia.

Mikäpä siinä, pistetään palamaan oikein kunnolla. Muutetaan kaikki kierrätyskeskukset, kaatopaikat ja jätelaitokset elintarviketehtaiksi. Oikea resepti ja ruoka-ainesuhde voisi olla vaikkapa tonni muoviromua ja sekaan heitetään muutama nääntynyt broileri ja lopputulokseksi saadaan somannäköisiä muovipalleroita, joissa on ainakin siteeksi lihaa. Rakenne olisi ainakin kotoisan kumimainen.

Kaikkeen kyllästyneelle porukalle voidaan tuottaa trendipyöryköitä, jotka loistaisivat iloisesti kevään väreissä, vihreänä ja keltaisena. Syksyksi sitten voidaankin tuottaa räiskyvän värisiä, punaisia ja oransseja kumipyörylöitä, joita hätätapauksessa voidaan käyttää vaikka kaupunkimaasturin vararenkaana .

Tätä samaa aihetta on käsitelty useammassa blogissa, mutta paiskaanpa minäkin teflonkauhani samaan muovimössöön ja maustan sitä omilla kitkerillä mausteillani.

Aihetta on mediassa käsitelty ainakin seuraavissa artikkeleissa:

Taloussanomat, 16.10.2010 

yle.fi, 02.03.2011

Taloussanomat 24.02.2011

Kohua aiheuttaneet kirjat ovat Mats-Eric Nilssonin käsialaa:

Kotiliesi, Mats-Eric Nilsson: Petos lautasella

kemikaalikimara

Ja mikäli vielä lisäaineet kiinnostavat, Eviran sivuilta löytyy elintarvikkeiden lisäaineiden E-koodiavain pdf-tiedostona:

Evira

Ja nyt kun linkkejä aloitin lisäämään, tällätäänpä muutama aihetta sivuava linkki lisää:

yle.fi, ruokaa ilman lisäaineita

uusisuomi.fi, Pelko ruoan lisäaineista

Tosiasia on se, että elintarviketeollisuudella ei yksinkertaisesti ole varaa kertoa kuluttajille, mitä kaikkea elintarvikkeisiin lisätään säilyvyyden kustannuksella. Jos totuus tulisi kaikessa karmeudessaan julki, jäisivät elintarvikkeet mätänemään kaupan pakastealtaisiin ja kylmähyllyihin.

Olen kerrankin utelias ja halukas vakoilemaan päättäjien ja elintarviketeollisuuden pamppujen ruokapöytiä. Mitä niissä tarjotaan, samaako, jota tavallisille taatelintallaajille syötetään ja tarjotaan kauppojen sisäänheittoartikkeleina huimine alennuksineen? Tuskinpa.

Ja vielä yksi linkki-paholainen, jonka takaa löytyy, tällä kertaa, amerikkainen kirjoittaja, jolla on painavaa asiaa kauppojemme hyllyillä notkuvista kevyttuotteista:

Syö rasvaa ja laihdu

Ruoka pitää ihmisen hengissä, toiset paremmin kuin toiset, mutta ruoan päätehtävä on pitää ihminen elinvoimaisena ja virkeänä, siis hengissä. Jos hyvin käy, ruoka myös ravitsee ja tuo elimistöön sopivassa suhteessa kaikki elintoimtoihin tarvittavat vitamiinit, hiven- ja kivennäisaineet, joita ilman tavallinen kansa alkaa ikuisen vaelluksensa arvauskeskuslääkäreiden pakeille arvattavaksi.

Meidät syötetään hengiltä ja lapsemme kasvavat sairaiksi.

Muuan viisas intiaanipäällikkö, totesi kauan kauan aikaa sitten, että valkoinen mies nääntyy nälkään täysinäisen ruokapöydän ääressä. Miten oikeassa tuo intiaanipäällikkö olikaan, se päivä on tullut, se päivä on nyt...

08.04.2014 linkkien päivitys.  Kaikki ohjelmalinkit ovat vanhentuneet ja siksi ne poistettu, myös muutama muu artikkeli oli kadonnut ja joidenkin linkkien kohdalla tieto piti etsiä uudestaan.

5 kommenttia:

Zombi kirjoitti...

Naulankantaan. Uskon, että monet sairaudet kumpuavat siitä, mitä syömme, ja siitä, että emme yksinkert. saa tarpeeksi ravintoaineita. Tehokkaasti on tehty mahdottomaksi pitää omaa pientä viljelypalstaa, eikä sekään välttämättä toimisi multaan lisättyjen lannotteiden vuoksi.

Horinoita Helvetistä kirjoitti...

Mitä enemmän otan asioista selvää, sitä tanakammin hiukseni nousevat pystyyn.

Hulluksi tämän touhun tekee se, että ihmisiä on kautta vuosien syytetty vääristä ruokailutavoista, osittain aiheesta, mutta miten ihmiset ovat edes voineet kuvitella, miten sairastuttavaa ruokamme on, myös se terveellinen.

Kuinka moni arvauskeskuksissa juokseva ihminen kärsii juuri "feikkiruoan" aiheuttamista vaivoista. Mistähän sen tilston saisi käsiinsä, mikäli sellaista on vielä edes tehty.

Arvattavasti ruoantuottajilla ja elintarviketeollisuudella on omat salassa piudettävät tutkimuksensa, jotka pysyvät salassa siihen asti, kunnes joku alalla saa tarpeekseen ja hän laittaa koko elämänsä, maineensa ja tulevaisuutensa peliin ja laulaa tietonsa julkisuuteen. Ihmettelenpä...

Salattu Minä kirjoitti...

Hmh... Tärkeä aihe, mutta myös sellainen, että lähdekritiikin on syytä olla kova koska aihe on hyvin suosittu ja siitä saadaan väännettyä yhtä ja toista ja hyvin paljon myös sellaista missä ei ole totuutta kun nimeksi. Etenkin kun ihmisten perustietämys aiheesta on mitä on (kaikilla ei ole ehkä se yläastebilsa enää kovin kirkkaana mielessä saati, että asiaan olisi sen jälkeen kovin tarkkaan perehdytty) niin aihe on hyvin vaikea. Koska kyse on niinkin jokapäiväisestä asiasta kun ruoka niin homma lähtee turhankin helposti lapasesta ja aiheuttaa helposti hysteriaa, etenkin kun mukaan lisätään koodinimiä ja muita vaikeita tieteellisiä termejä ja välillä ei voi välttyä väärinkäsityksiltä.

Ja miksi kirjoitan tämän? Peräänkuuluttaakseni lähdekritiikkiä aiheessa kun aiheessa, mutta etenkin tässä. Huomasin ainakin yhden jokseenkin kyseenalaistakin sisältöä sisältävän sivuston linkkaamiesi joukossa.

Minusta on kuitenkin tärkeää, että ihmiset heräävät tähän ja alkavat taas palata ihan oikean ruuan pariin. Siksi kirjoituksesi aiheesta on mielestäni tärkeä. :)

Amir Näveri kirjoitti...

Mitähän muita vastaavia petoksia onkaan ollut ja on, mutta kukaan ei ole tutkinut?
Sitten niitä päivitellään ja sanotaan että nyt pitäs muuttaa koostumuksia muuten ei kunnian kukko laula. Sitten ei tapahdu mitään ja taas huomautetaan. Pitäisi samantien laittaa tuote myyntikieltoon ja sitten uudestaan markkinoille kun se täyttää kriteerit. ON-OFF moodi käyttöön, kiitos!

Jose Ramon Santana Vazquez kirjoitti...

...traigo
ecos
de
la
tarde
callada
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...


desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ


COMPARTIENDO ILUSION
HORINOITA

CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...




ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE THE ARTIST, TITANIC SIÉNTEME DE CRIADAS Y SEÑORAS, FLOR DE PASCUA ENEMIGOS PUBLICOS HÁLITO DESAYUNO CON DIAMANTES TIFÓN PULP FICTION, ESTALLIDO MAMMA MIA,JEAN EYRE , TOQUE DE CANELA, STAR WARS,

José
Ramón...