keskiviikkona, elokuuta 08, 2012

Facebook-hoitoa massamurhaajille ja psykopaateille...

Pitihän se arvata, että saksalaisella tehokkuudella hoituvat niin yleinen Euroopan laajuinen rahanjako kuin suomalaisten mielenterveyspalveluiden alasajo. Ja mehän vikisemme, alistumme ja ryyppäämme lisää viinaa nurkan takana, kenties näytämme pienesti keskisormea retkeilymajaan pyrkivälle saksalaiselle kesäturistille kun enempään ei rohkeus riitä, edes kännissä.

Miksikö kihisen, rätisen ja kiroilen? Olen aina tiennyt sen että tieto lisää tuskaa, mutta hemmetti sentään, tällaista tietoa ei kenenkään pää kestä räjähtämättä.

Saksalaislehti Der Taggspiegel on maansa kulttuurille ominaisella päättäväisyydellä ja tarkkuudella päätynyt vallan asiantuntevaan johtopäätökseen sosiaalisen median "ulkopuolella" mellastavasta kaistapäiden laumasta.

Iltalehti uutisoi asiasta eilisillä sivuillaan ja koko suurimman osan maapallon väestöstä psykopaateiksi tuomitseva juttu on luettavissa tästä.

Eivätköhän nuo naamakirjaan kuulumattomat pirulaiset vaaranna yhteiskuntarauhaa ja koko ihmiskunnan henkeä ja terveyttä. Niille perkeleille on tehtävä jotain ja äkkiä. Massamurhaajia, syrjäytyneitä ja tosiaan, täysiverisiä psykopaatteja koko hemmetin kööri.

Ja miten tämä sitten liittyy suomalaisten mielenterveyspalveluiden alasajoon? Helppo nakki. Tämän uutisen jälkeen kallonkutistajan tai minkä lie valelääkärin ei enää tarvitse kuin kysäistä potilaalta, että kuuluuko tämä naamakirjaan vai ei ja jos vastaus on ei, tehokas hoito ja parannus löytyy alta aikayksikön.

Siinä sitä sitten lääkäri ja potilas yhdessä, lääkärin koneella, kirjailevat potilaalle facebook-profiilia ja avot, ovesta astuu ulos terve ex-potilas. Enää ei tarvitse kouluttaa mielenterveyssektorille pitkän koulutuskaavan mukaan asiantuntijalääkäreitä, ehei, vain pikakurssi Facebook-profiilien väsäämisessä ja se on siinä. Eipä ole enää pulaa alan lääkäreistä...

Ja tietysti tämän jälkeen, kun mikä tai kuka tahansa nakkikioskin pyörittäjä voi parantaa psykopaatteja 10 minuutin profiilin väsäämisellä, ei tarvita mielenterveyslääkäreitä, ei kalliita ja yhteiskunnan verorahoja nieleviä palveluita eikä näin ollen siis yhtään pitkiin hoitoihin liittyviä hoitoloita eikä tonnikaupalla lääkkeitä.

Kelassa taputellaan karvaisia ja karvattomia tassuja ja lähetetään ehkä pika-exkursiolle saksalaislehden toimitukseen muutamia virkailijoita, jotta saadaan edes osa hoito- ja lääkekorvauksiin budjetoituja rahoja tuhlattua.

Maailman väkiluku ylitti 7 miljardin rajan marraskuussa 2011, Facebookin käyttäjien lukumäärä taas oli maaliskuussa 2012 yli 900 miljoonaa käyttäjää. Mitä minä en nyt oikein ymmärrä? Tarkoittaako saksalaislehden artikkeli sitä, että 6,1 miljardia maapallon väestöstä on psykopaatteja ja mahdollisia massamurhaajia, tai pahasti syrjäytyneitä ja pirujaan juonivia ihmisraunioita?

Facebookin toimitusjohtaja ja pääomistaja Mark Zuckerberg on tullut tunnetuksi epämääräisistä sisäpiirikaupoistaan, mainostajiensa huijaamisesta ja käyttäjien yksityisyyden mitätöinneistään, eikä pidä unohtaa kohinalla pörssiin kirjautumista ja silloista osakkeiden huippuhintaa. Nykyisin yhtiön osakkeiden arvo on jotain vessa- ja talouspaperin väliltä.

Ja tällaisen sosiaalisen median yhteisöpalveluun kuulumisen tai kuulumattomuuden perusteella ihmiset sitten jaetaan psykopaattisiin massamurhaajiin ja kunnollisiin taviksiin. Ei hemmetti!

Perhanan Facebook-diktatuuri, joka melkein viikottain ilmoittaa erilaisista käyttäjiensä yksityisyyttä loukkaavista laajennuksista ja pakottavista tempuista, joiden seurauksina mikään ei ole enää omaa tai yksityistä, käyttäjän hallittavissa.

Tai niin, tosiaan, yksityisyyshän on vaarallista. Vain pahat mielessä olevilla ihmisillä on aihetta olla kertomatta elämästään kaikelle maailmalle.

Pitää olla nopeampi ja älykkäämpi kuin Kelju K kojootti ja Tasmanian paholainen yhteensä, pärjätäkseen naamakirjan vikkelästi elävässä maailmassa.

Ja saakeli, nyt kyllä oksennan ja lujaa, suuntaa ei tarvitse edes arvata, johan se tämän kiroilun ja kiukuttelun joukosta on hyvin selvinnyt. Jos ei, niin onko sillä niin väliäkään, oksennan kuitenkin, psykopaatiksi leimatun raivolla...

Ja naamakirjaan en mene, mikä lie Facebook-juorumedia se onkaan, jossa ihmiset vapaaehtoiset kertovat itsestään kaiken, julkaisevat kännikuviaan ja huvittavat toisiaan tyhmillä tempuillaan.

Ei tästä ihan hirveästi aikaa ole siitä kun entisessä DDR:ssä Stasi kiristi, uhkaili ja värväsi koko kansan vakoilemaan toisiaan ja tekemään ilkeitä ilmiantojaan. Entä nyt, porukka lällättää kaiken, ihokarvojensa lukumäärästä lähtien naamakirjan kaiken nielevillä sivuilla.

Saamari, että olen vihainen ja psykopaatti en ole, en...

0 kommenttia: